vrijdag 23 mei 2014

Safari naar Rubondo Island!

Ik ga dit weekend op safari. Het word een lang weekend, want ik kom dinsdag weer terug. Ik ga met Buurvrouw Emma, en Maarten die in Tanzania is voor zaken maar vriend is met Emma. Eerst zouden we tot maandag gaan, maar omdat we een afmelding hadden (we zouden eerst met zijn vieren gaan) was het goedkoper om er nog een dag langer te blijven, nummer vier kon niet langer dan drie dagen gaan. Gelukkig kan ik vrij makkelijk vrij regelen op mijn werk!

We gaan naar Rubondo Island National Park. Rubondo is een eiland in het zuidwestelijke deel van Lake Victoria.

We gaan van Kilimanjaro airport naar (…….? kan ff niet op de naam komen) Daar pakken we de bus naar Mwanza die er vier uur over zal doen. Vanuit daar pakken we de boot wat ongeveer 20 a 30  min zal duren. Als we bij het eiland zijn duurt het nog 15 min voor we bij onze verblijf plek zijn. Het is wel het einde van het regenseizoen hopelijk valt het weekend niet al te veel regen en kunnen we een aantal dieren zien die daar voorkomen. Bosbokken, NIJLPAARDEN, , groene meerkatten, olifanten, chimpansees, franjeapen en roanantilopen. Uiteraard zijn daar ook slangen te vinden, waaronder de boompython en de groene mamba, dat is trouwens ook gelijk de meest dodelijke slangsoorten van Afrika.

Klein stukje geschiedenis:
Lake Victoria is een watervlakte wat vormt een natuurlijke grenst tussen Oeganda, Kenia en Tanzania. Lake Victoria is een belangrijke inkomstenbron voor de vissers. In het meer komen meer dan 200 soorten vis voor, waarvan er twee belangrijkste zijn: Nijlbaars en Tilapia. Beiden worden veel gegeten in de regio, maar de tilapia is economische het belangrijkst. De lokale naam voor tilapia is mbiru. De natuurlijke vijand van de tilapia is de nijlbaars. Deze roofvis heeft geen vijanden behalve de mens.

Mwanza is een van de belangrijkste economische centra van de oevers van Lake Victoria. Mwanza ligt tegen rotsachtige heuvel aan gebouwd en van uit sommige plaatsen in de stad kun je genieten van een geweldig uitzicht, De stad loopt uit op een soort schiereiland. De naam Mwanza is afgeleid uit het Kisukuma (de taal van Sukuma), van ‘Nga nyanza’, dat ‘naar het meer’ betekend. Via de haven van Mwanza worden koffie, thee en katoen verscheept die in het westen van Tanzania worden verbouwd. Ook eindigt hier de treinlijn vanuit Dar es Salaam. Mwanza is tevens een belangrijke havenstad. Vanuit Mwanza waren boten naar verschillende eilanden in het meer en ook is er een veerdienst van Mwanza via Bukoba naar de Oegandese hoofdstad Kampala, een toch die 18 uur in beslag neemt, dat je dat ff weet.  

Waarschijnlijk ben ik daarom ook de aankomende dagen weinig tot niet online!!! Hebben jullie even vrij met de blog J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten