woensdag 26 februari 2014

Sanawari in Arusha!

Mijn gast vrouw Salma is van mijn leeftijd. Ze werkt als observatie-manager in het Tanganyika films en safari in Tanzania, ze spreekt goed Engels. Ze heeft een dochter Jeslyne van 10 jaar. Ze gaat overdag naar school en in de avond is ze thuis. Ze woont samen met haar broer, hij heeft een dochter Mariam van 18 jaar. Leuk huis, met drie slaapkamers, een woon-kamer, eetkamer en een keuken. Gelukkig hebben ze een westers toilet en af en toe warm water... Mijn verblijf kan niet meer stuk :) 

De woning ligt nabij het centrum van Arusha in een gebied genaamd Sanawari. Het huis ligt 10 minuten lopen van de hoofdweg waar de lokale bussen (Dalla Dalla) rijden. Het huis licht naast Naura Spring hotel, een beroemde hotel met blauwe glazen.


Over het eten Ugali (pap?), rijst, vlees, vis, bananen en fruit zijn typische ingrediĆ«nten in Tanzaniaanse maaltijden. Ook bonen en stoofpot hebben meer kans om te worden geserveerd bij de maaltijd. Het diner is de belangrijkste maaltijd van de dag. Suiker in het algemeen wordt in grote hoeveelheden geconsumeerd.  

Ze adviseren om niet al te korte kleding te dragen en het liefst kleding over de knie. Lange mouwen heeft de voorkeur. Belangrijkste is dat het gastgezin weet waar je heen gaat en hoe laat je terug bent. Ze geven je advies om tijd vrij te maken om je gastgezin te leren kennen. En wie weet maak je wel vrienden voor het leven :) 


4 opmerkingen:

  1. Ugali: meelachtige substantie wat je met de handen moet afbrokkelen en door iets vochtigs heen sleuren. Smaakt nergens naar (lees: YUK!)
    Spannend Marielle! het is nu echt aftellen geblazen he :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohja: Kijk uit, Ugali gaat in sommige gebieden undercover onder andere namen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik dacht dat Ugali een soort pap was? Dat bruine wat wij op de berg gegeten hebben? Of heet dat weer anders? Uji is zeker die pap??? Ja ben echt aan het aftellen. ruim een maand, en ben per 8 april vrij :) dus kan ik even goed bij komen en mijn huisje opruimen! En spullen opbergen. Ja erg spannend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat bruine was gewoon pap.
    Jaaaah aftellen!

    BeantwoordenVerwijderen